Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Δίκτυο ανταλλαγών και αλληλεγύης Λέσβου "ήλεκτρο"

Ενημέρωση για 1η συνάντηση δικτύου Μυτιλήνης 30/1

http://diktyolesvou.wordpress.com/ 

 ilektromitilini@gmail.com

Ενημέρωση για 1η συνάντηση δικτύου Μυτιλήνης
Σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησης, με συμμετοχή περίπου 35 ατόμων, έγινε η πρώτη συνάντηση του δικτύου Μυτιλήνης και αποφασίστηκαν τα εξής:1. Νομικό καθεστώς : Λειτουργούμε σαν ομάδα συμμετεχόντων και δεν μας ενδιαφέρει κάποια άλλη νομική μορφή προς το παρών.
2. Τρόποι απόφασης: Όλες οι αποφάσεις περνάνε από την γενική συνέλευση που ορίζεται να γίνεται κάθε 3 εβδομάδες. Η επόμενη συνάντηση προσδιορίζεται να γίνει την Δευτέρα 20/2 στις 18.00. Θα γίνει ερώτημα αν μπορούμε να χρησιμοποιοιήσουμε ξανά το θέατρο των αστέγων. Η πρόθεση των μελών του δικτύου που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι προσπάθεια για συναινετική, ομόφωνη όσο το δυνατό, λήψη αποφάσεων.
3. Τιμολόγηση: για κάθε υπηρεσία που παρέχεται και προσφέρεται ορίζεται η τιμή των 10 μονάδων ήλετρο. Η τιμή δεν μπορεί να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη των 10 μονάδων και δεν διαπραγματεύεται.
4. Πιστωτικό όριο: Ανώτατο και κατώτατο πιστωτικό όριο ορίζεται το ποσό των 100 μονάδων ήλεκτρο. Εάν κάποιος δεχτεί 10 υπηρεσίες των 10 μονάδων, χρωστάει δηλαδή 100 μονάδες ήλεκτρο στο δίκτυο, δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ανταλλαγές παρά μόνο αν προσφέρει κάποια υπηρεσία σε κάποιο άλλο μέλος και μειώσει έτσι το αρνητικό του υπόλοιπο. Αντίστοιχα, αν κάποιος προσφέρει συνεχώς υπηρεσίες και φτάσει θετικό υπόλοιπο 100 μονάδων ήλεκτρο, θα πρέπει να δεχτεί κάποια υπηρεσία από κάποιο άλλο μέλος για να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες.
5. Αποφασίστηκε ότι το όνομα του δικτύου Μυτιλήνης και της μονάδας που θα χρησιμοποιεί θα λέγεται “ήλεκτρο”.
6. Οι συναλλαγές θα συνεχιστούν με τον χειροκίνητο τρόπο μέχρι να έχουμε νεώτερα για το ηλεκτρονικό σύστημα του δικτύου.
7. Για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το blog http://diktyolesvou.wordpress.com/ και φτιάχνουμε σελίδα facebook.
8. Ενημερώνουμε γνωστούς και φίλους για την ύπαρξη του δικτύου και τους προσκαλούμε για να γίνουν μέλη.
9. Τα νέα μέλη ορίζονται από την γενική συνέλευση. Υπεύθυνη για διαγραφή μελών είναι η γενική συνέλευση των μελών του δικτύου.
ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ                           στην επόμενη γενική συνέλευση θα παρουσιάσει προτάσεις για λήψη   τρόπων απόφασης
ΜΑΡΙΑ.                            ερώτηση στην εφορία για δυνατότητα επαγγελματία να παρέχει υπηρεσίες σε μέλη του δικτύου ζωρίς να κατηγορηθεί για κάποια παρανομία και χωρίς να χρεώνεται σε ευρώ για την υπηρεσία που παρέχει (π.χ. ΦΠΑ).
ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠ.                 φτιάχνει ένα πληροφοριακό stand στο ουζερί “Μπόμπρας” (μετά από συννενόηση με την διεύθυνση του ουζερί) για την καλύτερη πληροφόρηση των μελών του δικτύου για τρέχοντα θέματα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠ.            φτιάχνει την σελίδα facebook  του δικτύου.
ΝΙΚΟΛΑΣ                         ασχολείτε με logo δικτύου (εάν είναι διαθέσιμος)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΣΚ.         Βοηθάνε στα διαχειριστικά θέματα του δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου